Scurt istoric

Istorie Noiembrie 10, 2014

Parohia „Schimbarea la Faţă” din localitatea Hudum, comuna Curteşti, judeţul Botoşani a luat fiinţă prin desprinderea de parohia Mănăstirea Doamnei. 

D-l George Lupancu a donat in anul 1996, o suprafata de 1065 mp teren pe teritoriul localitatii Hudum pentru a se construi o biserica.

Astfel in septembrie 1998, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Daniel s-a sfintit locul pe care urma sa se construiasca biserica,de catre P.S. Calinic Botosaneanu Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor. In acea perioada suplinitor al Parohiei Hudum era Pr. Fredolin Drobota, paroh al parohiei Manastirea Doamnei.

Din data de 21 mai 2005 a fost numit preot paroh Pr. Filip Florin, totodata obtinandu-se si autorizatia de constructie a bisericii.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a continuat constructia bisericii ,in tot acest timp slujbele fiind savarsite in casa enoriasului Donisan Mihai din localitate.

In anul 2009, in data de 5 august zi in care am sarbatorit  hramul satului s-a savarsit prima slujba in noul lacas de cult cu binecavantarea Inaltpreasfintitului Teofan  Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.